Ambulante begeleiding
Woonzorgnet
  Met verwijzing 
Productcode:
02A03

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding/ Ondersteuning thuis

Bij ondersteuning thuis, woon je niet (meer) op een van onze locaties, maar ben je doorgestroomd naar een zelfstandige woning. Je kunt dan nog wel gebruik maken van de ondersteuning die we bieden. We komen dan bij jouw thuis. Hierbij geldt dat de ondersteuning 24 uur per dag beschikbaar is voor vragen over bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, financiële ondersteuning en ondersteuning bij het vinden van dagbesteding of werk. Tot slot kun je natuurlijk ook altijd terecht voor een luisterend oor. Samen met je Persoonlijk Begeleider maak je een zorgleefplan welke je eens in de 4 maanden evalueert en bijstelt waar nodig.

De ervaring leert dat we vaak eerst een aantal, meestal praktische, zaken moeten regelen voordat het eigenlijke ontwikkelingsproces tussen jou en je begeleider van start kan gaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het wegwerken van schulden en/of zorgdragen dat er gewerkt gaat worden aan inkomstenbeheer en/of schuldsanering. Daarnaast is het van belang dat we op de hoogte zijn van de verschillende regelingen en toeslagen waar jij recht op hebt en/of regelingen waar je zelf  voor in actie moet komen. Financiën zijn vaak een hot item voor onze doelgroep.

Een ander voorbeeld is het contact proberen te herstellen tussen jou en je familie/kinderen (eventueel met professionele hulp). Of helpen om uit een sociaal isolement te komen en te gaan participeren door middel van sport, zoeken naar een geschikte vrijwilligersplek of werk en het leren of ontdekken van een nieuwe hobby.

Naast bovengenoemde praktische zaken die je samen met je begeleider regelt, is de begeleider natuurlijk ook je vertrouwenspersoon, een luisterend oor en in sommige  gevallen zelfs een maatje.

Laatst bijgewerkt: 16-12-2019

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   02A03 Reguliere begeleiding volwassenen

Specificaties

Soort aanbod 
  Met verwijzing 
Productcode   02A03 Reguliere begeleiding volwassenen
Vestigingen   Achter de Bank 20, 6511PB Nijmegen
Leefgebied Huishouden, Sociale contacten, Geld, Meedoen in de samenleving en Psychische gezondheid
Plaats
Leeftijd Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Psychische klachten
Locatie ondersteuning
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Nijmegen (Achter de Bank)
Achter de Bank 20
6511PB Nijmegen
0248455878
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving