Ambulante jeugd begeleiding regulier
Plushome BV
 Met verwijzing 
Productcode
45A04
Locatie
Arnhem

Plushome BV

Plushome is  gespecialiseerd in het bieden van (intensieve) ambulante begeleiding aan jongeren en volwassenen met o.a. een psychiatrische problematiek en/of (licht) verstandelijke beperking. 

Bedrijfsprofiel

Ambulante jeugd begeleiding regulier

Uitgebreide omschrijving

Opvoed ondersteuning
Praten met andere ouders kan helpen maar als je er niet meer uit komt kun je altijd terecht bij Plushome. Wij zijn een luisterend oor, geven antwoord op je vraag en voorzien je van praktische tips. Met onze opvoedondersteuning verminderen we eventuele gedragsproblemen bij je kind waardoor het uiteindelijk beter eet, beter slaapt of beter luistert. We zorgen voor meer begrip en meer inzicht waardoor er een betere band, minder ruzie en een fijnere sfeer thuis ontstaat. Op die manier kan je uiteindelijk weer zelfstandig en vol vertrouwen je kind kunt opvoeden.

Onder begeleiding van een gedragsdeskundigen komen onze hulpverleners bij je thuis. We helpen je het liefst in de eigen omgeving van het kind. Zo bieden we hulp bij opvoeden in een veilige sfeer en zien we precies waar behoefte aan is en kunnen we heel gericht tips en adviezen geven. We leren je onder andere op welke manier je de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren maar bijvoorbeeld ook om contactmomenten te herkennen en te benutten.

De meeste begeleiding die we bieden is geplande begeleiding. Jij spreekt samen met jouw begeleider af wanneer dit plaatsvindt. Ook op kantoor staan we voor je klaar als je buiten je geplande afspraken acuut hulp nodig hebt. Voor cliënten met een complexe hulpvraag hebben we een bereikbaarheidsdienst die ook in de avonduren en de nacht te bereiken is. Je kunt altijd navragen of jij hier gebruik van kunt maken.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Triple P methodiek
Binnen Plushome werken we methodisch. Binnen ons jeugdteam doen we dit via de Triple P methode. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd opvoedprogramma dat is ontworpen om ouders te helpen hun opvoedvaardigheden te verbeteren en een positieve relatie met hun kinderen te ontwikkelingen. Daarnaast geloven we dat je door het versterken van je oplossend vermogen en door te vertrouwen op je veerkracht, je in staat bent meer regie terug te krijgen en je weer meer verantwoordelijkheid kunt dragen over de gebieden in je leven.

 

Zelfredzaamheidsmatrix
De leefgebieden waar je ondersteuning bij kunt gebruiken maken we inzichtelijk door gebruik te maken van de Zelfredzaamheid-Matrix-Jeugd (ZRJ).  Dit is een instrument waarmee wij de mate van zelfredzaamheid eenvoudig en volledig kunnen beoordelen. Deze bestaat uit alle levensdomeinen. Zo heb je een volledig beeld van de leefgebieden waarin je volledig zelfredzaam bent en voor welke leefgebieden je ondersteuning kunt gebruiken. Voor deze leefgebieden worden samen doelen opgesteld in een begeleidingsplan.

Onze gedragsdeskundigen bieden ook nog behandeling en diagnostiek aan vanuit de BGGZ. Zie hierover meer onder het kopje behandeling.

Laatst bijgewerkt: 10-08-2022

 Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode: 45A04 Reguliere begeleiding jeugd

Specificaties

Soort aanbod
Met verwijzing
Productcode
45A04 Reguliere begeleiding jeugd
Vestigingen Rietgrachtstraat 121, 6828KC Arnhem
Zorgsoorten Jeugd ambulant
Leefgebied Opvoeden en/of onderwijs en Psychische gezondheid
Plaats Nijmegen, Wijchen, Berg en Dal, Beuningen en Druten
Leeftijd
Psychische klachten
Locatie ondersteuning
Wachtlijst in weken 0

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Arnhem 
Rietgrachtstraat 121, 6828KC Arnhem
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Wachtlijst ontbreekt
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: