Behandeling EMDR
Psychologenpraktijk Marco de Vries
  Met verwijzing 
Productcode:
54001

Behandeling EMDR

De praktijk biedt psychologische hulp aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar en hun ouders. Deze hulp kan bestaan uit psychologisch onderzoek en behandelingsgesprekken met kinderen en jongeren en/of hun ouders. Er zijn verschillende redenen waarom kinderen en jongeren kunnen worden aangemeld, zoals: - angstklachten - verwerking van ingrijpende gebeurtenissen - stemmingsklachten - slaapproblemen - sociale problemen - identiteitsproblemen - ADHD - autisme - spanningsklachten - opvoedproblemen Verschillende vormen van behandeling zijn: Cognitieve Gedragstherapie, Ouderbegeleiding, Symbooldrama/dagdroomtherapie, Spelbegeleiding, EMDR. Soms is het belangrijk om te starten met een psychologisch onderzoek om duidelijk te krijgen waar de klachten vandaan komen. Voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 16 jaar zijn verschillende onderzoeken mogelijk, zoals: Intelligentieonderzoek, Onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van ADHD of autisme.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een behandelmethode voor kinderen, jongeren en volwassenen die iets heftigs hebben meegemaakt en daardoor psychische problemen hebben gekregen. Men denkt dat herinneringen aan de nare ervaring(en) in zo’n geval niet goed zijn opgeslagen in het geheugen. Als dat door EMDR is verbeterd, zullen ook de problemen waarvoor je komt verminderen of verdwijnen.

Het prettige van EMDR is dat je al snel verbetering merkt. Als je één keer iets hebt meegemaakt, ben je waarschijnlijk sneller klaar met de behandeling, dan iemand die lange tijd is bedreigd of lastiggevallen. Maar ook dan kan je veel aan EMDR hebben.

Laatst bijgewerkt: 16-12-2019

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   54001 Behandeling basis jeugd GGZ (incl. Observatie en Diagnostiek)

Specificaties

Soort aanbod 
  Met verwijzing 
Productcode   54001 Behandeling basis jeugd GGZ (incl. Observatie en Diagnostiek)
Vestigingen   Rijksweg 112, 6581ER Malden
Leefgebied Psychische gezondheid
Plaats Nijmegen, Wijchen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Mook en Middelaar
Leeftijd Jongvolwassenen (18 tot 23 jaar)
Psychische klachten Stress, Trauma, Burn-out, Depressie, Paniekaanvallen, Posttraumatische stressstoornis, Rouw, ADD, ADHD, Angst, Autisme (spectrumstoornis), Slaapstoornissen, Psychosomatische klachten en Gedragsproblematiek
Locatie ondersteuning
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Malden (Rijksweg)
Rijksweg 112
6581ER Malden
0611309488
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving