Skill-IZ
Iriszorg
 Met verwijzing 
Productcode
54002
Locatie
Nijmegen

Iriszorg

Als (jong)volwassene kun je bij Iriszorg terecht met een verslaving en complexe problemen op het gebied van wonen en leven. Wij bieden trajecten voor verslavingsbehandeling, opvang, wonen en werk. Daarnaast bieden wij verslavingspreventie.

Bedrijfsprofiel

Skill-IZ

Uitgebreide omschrijving

Gecombineerd aanbod!
Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Hoor je thuis de hele dag dat je minder moet gamen, blowen, drinken of wat dan ook? Spijbel je van school of zie je steeds minder vrienden? Of merk je dat andere dingen minder goed lopen dan voorheen? 

Kom bij Skill-IZ. Wij bieden je een traject waarmee jij met je problemen leert omgaan én aan de slag gaat met waar jij goed in bent, je talenten en mogelijkheden. Skill-IZ bestaat uit Skill’ness (begeleiding en trainingen) en IrisZorg (verslavingsbehandeling). Misschien heb je nog weinig motivatie. Probeer het toch eens, misschien ontstaat die gaandeweg. Ga het niet uit de weg!

Hoe ziet de behandeling eruit?
We richten ons samen op jouw ontwikkeling en je herstel. Waarom kies je voor deze gezamenlijke aanpak? Naast behandeling voor hoe je omgaat met alcohol, drugs, gamen of schermgebruik, ga je ook praktisch aan de slag. Bijvoorbeeld door middel van boksen, mindfulness of yoga, songwriting of rap. Ondertussen betrekken wij je familie erbij en werken we samen met bijvoorbeeld je school of andere betrokken organisaties.
Kijk hieronder wat je bij IrisZorg leert en wat je bij Skill’ness ervaart!

Behandeling door IrisZorg: leer het samen met familietherapie
Stap voor stap halen we samen je doelen. We zijn hierin positief en persoonlijk. We pakken je problemen op meerdere levensgebieden tegelijkertijd aan. Denk aan hoe je je dag besteedt, met vrienden of met school, en bijvoorbeeld hoe je je lichamelijk voelt. Je leert met je ouder(s)/verzorger(s) nieuwe skills om samen problemen op te lossen.

In de actie met begeleiding en behandeling door Skill’ness: ervaar het met vaktherapie
We laten je ervaren waar jij goed in bent. Wat is er bij jou allemaal mogelijk en waar liggen je grenzen? Iedereen kan leren om ergens goed in te zijn. Iedereen vindt het fijn om te voelen dat je ergens goed in bent. Samen met ons leer jij wat je leuk vindt (jouw interesses) en hoe deze interesses te ontwikkelen. Misschien weet jij al wat je leuk vindt, dan krijg je bij ons de ruimte om je hier verder in te ontwikkelen, zodat je je kan focussen op positieve dingen die jou verder helpen in je leven. We maken één plan voor jou en je familie.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Wat ga je doen?

  • Je hebt samen met je ouder(s)/verzorger(s) een kennismakingsgesprek met de regiebehandelaar van IrisZorg en iemand van Skill’ness. Samen stellen we doelen op en maken we een planning voor de behandeling.
  • Samen met jou maken we een programma met wat jou uitdaagt en in de actie zet. Hierin zijn we doelgericht en kijken we naar wat er voor jou mogelijk is en wat jij graag wilt.
  • Je krijgt toegang tot een ontwikkelingscentrum. Een prikkelarme omgeving waarin je aan de slag gaat met huiswerk of basisvaardigheden die je aanleert met leuke activiteiten. Dit onder begeleiding van een begeleider van Skill’ness

Aan de slag
In het begin zien we elkaar regelmatig, meerdere keren per week. Dit kan op school plaatsvinden tijdens schooltijd, op de locatie van Skill’ness of bij IrisZorg. Je volgt een intensief programma. Maar we begeleiden je hierin volop! 


Voor je ouder(s)/verzorger(s)
Voor je ouder(s)/verzorger(s) ziet het traject er als volgt uit:

  • Er wordt direct meer rust ingebouwd;
  • Veel contactmomenten met behandelaren en met jou;
  • Elke 6 weken praten we samen over hoe het gaat.

Hoe begin je?
Kom bij ons en vraag het sociaal wijkteam of je huisarts om een verwijzing naar IrisZorg en noem daarbij Skill-IZ of vraag je ouder(s)/verzorger(s) dit te doen.

Laatst bijgewerkt: 18-05-2022

 Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode: 54002 Specialistische jeugd GGZ (incl. Observatie en Diagnostiek)

Specificaties

Soort aanbod
Met verwijzing
Productcode
54002 Specialistische jeugd GGZ (incl. Observatie en Diagnostiek)
Vestigingen Polikliniek Tarweweg 20, 6534AM Nijmegen
Zorgsoorten Jeugd GGZ
Leefgebied Psychische gezondheid
Plaats
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar)
Psychische klachten Verslaving
Locatie ondersteuning
Wachtlijst in weken 0

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Nijmegen 
 Nevenvestiging
Polikliniek
Tarweweg 20, 6534AM Nijmegen
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Wachtlijst ontbreekt
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: